Brugerdefinerede mærker

Kile giver dig muligheden for at lave dine egne mærker. Et mærke er ligesom en genvej det starter nogle kommandoer eller skriver ofte brugt tekst. For eksempel bruger Per Smed ofte sætningerne Jeg foretrækker \LaTeX\ frem for \TeX\ og Hvad ville jeg have gjort uden Linux?. For at lave brugerdefinerede mærker til at skrive disse sætninger, vil han gå ind i Bruger->Brugermærker->Redigér brugermærker; der vil han blive præsenteret for en dialog hvor han kan lave sine egne brugerdefinerede mærker.


Dialogen Redigér brugermærker

Dialogen Redigér brugermærker



Aktivér et brugerdefineret mærke

Aktivér et brugerdefineret mærke


Han ville formodentlig give hvert mærke et navn som klart identificerer det. Navnet som mærker får skal skrives ind på linjen Menupunkt og teksten for ofte bruge kommandoer skal skrives ind i feltet Værdi. Når kommandoerne er skrevet ind, kan han hurtigt bruge dem med genvejstasten Ctrl-Shift-1 for det første mærke, for at indtaste Jeg foretrækker \LaTeX\ frem for \TeX\ og Ctrl-Shift-2 for at indtaste Hvad ville jeg gøre uden Linux?.

Pladsholdere i brugerdefinerede mærker

Der er nogle pladsholdere du kan bruge i brugerdefinerede mærker: de er %S, %M, og %C.

  • %S: vil blive erstattet med kildekodens filnavn.

  • %M: Dette står for markeret tekst, hvor den markerede teksten indsættes når et brugerdefineret mærke bruges.

  • %C: Dette er stedet hvor markøren placeres efter et brugerdefineret mærke er brugt.

For at vise hvordan det virker, lad os antage at vi har et brugerdefineret mærke som indeholder værdien \bfseries{%M}%C, og en tekstparagraf er markeret som skal forvandles til fed type. Altså markerer vi teksten Jeg elsker fredage, tilpasser det brugerdefinerede mærke ved at trykke på Ctrl-Shift-1 og får teksten \bfseries{Jeg elsker fredage} med markøren placeret efter teksten.