Tilvalg

Tilvalg og listen med nylige filer gemmes når du afslutter programmet, og indlæses igen når du starter det. (Menuen Opsætning->Indstil KDiff3.)

Skrifttype

Vælg en skrifttype med fast bredde. (På visse systemer viser dialogen også skrifttyper med variabel bredde, men du bør ikke bruge dem.)

Kursiv stil for forskelle:

Hvis du markerer dette, vises tekstforskelle med kursiv versionen af den valgte skrifttype. Hvis skrifttypen ikke understøtter kursiv stil, gør dette ingenting.

Farver

Forgrundsfarve:

Oftest sort.

Baggrundsfarve:

Oftest hvid.

Baggrundsfarve for sammenligning:

Oftest lysegrå.

Farve A:

Oftest mørkeblå.

Farve B:

Oftest mørkegrøn.

Farve C:

Oftest mørk magenta.

Konfliktfarve:

Oftest rød.

Baggrundsfarve for nuværende område:

Oftest lysegul.

Baggrundsfarve for nuværende sammenligningsområde:

Oftest mørkegul.

For systemer med kun 16 eller 256 farver er visse rene farver ikke tilgængelige. For sådanne systemer vælger knappen Standard en ren farve.

Opsætning af editor

Tabulator indsætter mellemrum:

Hvis dette ikke er markeret, og du trykker på tabulatortasten, indsættes en tabulator, ellers indsættes et passende antal mellemrum.

Tabulatorbredde:

Kan justeres efter dine specielle behov. Normalværdien er 8.

Automatisk indrykning:

Når du trykker på Enter eller returtasten, bruges foregående linjes indrykning for den nye linje.

Kopiere markering automatisk:

Hver markering kopieres med det samme til klippebordet når dette aktiveres, og du behøver ikke kopiere den eksplicit.

Stil for linjeafslutning:

Når du gemmer kan du vælge den stil for linjeafslutning du foretrækker. Standardindstillingen er det almindelige valg for det operativsystem der bruges.

Brug lokalt tegnsæt:

For at vise specielle tegn. Prøv at ændre dette hvis nogle tegn i dit sprog ikke vises rigtigt.

Opsætning af sammenligning og fletning

Når filer sammenlignes forsøger KDiff3 først at matche linjer som er ens i alle inddatafiler. Det er kun under dette skridt at blanke tegn kan ignoreres. Det næste skridt sammenligner hver linje. Under dette skridt ignoreres blanke tegn ikke. Under sammenfletning ignoreres blanke tegn heller ikke.

Behold returtegn:

Visse editorer (på visse systemer) gemmer returtegn \r og nylinjetegn \n i slutningen på linjen, mens andre kun gemmer nylinjetegnet \n. Oftest ignorerer KDiff3 returtegnet, men så ser filer som ikke har samme størrelse ens ud ved sammenligning side for side. Når dette tilvalg er markeret, gøres returtegn synlige, men behandles som blanke tegn. Dette tilvalg skal være slået fra under en sammenfletning. Standardværdien er fra.

Ignorér cifre:

Standardværdien er fra. Ciffertegn (“0-9”, “.”, “-”) ignoreres under første del af analysen når linjematchningen udføres. Forskellene for resultatet vises alligevel, men de behandles som blanke tegn.

Ignorér C/C++ kommentarer:

Normalværdien er fra. Ændringer i kommentarer vil blive behandlet ligesom ændringer i blanke tegn.

Ignorér versaltype:

Standardværdien er fra. Forskellen i shifttilstand for tegn (såsom “A” eller “a”) behandles som ændringer i blanke tegn.

Præprocessorkommando:

Se næste afsnit.

Præprocessorkommando for linjematchning:

Se næste afsnit.

Prøv hårdt:

Prøv hårdt at finde selv små fejl. (Normalt slået til.) Det er formodentlig effektivt for komplicerede og store filer, og langsomt for meget store filer.

Forsinkelse ved automatisk fortsættelse (ms):

I automatisk fortsættelsestilstand angiver denne indstilling hvor længe resultatet for gruppen skal vises inden der hoppes til næste uløste konflikt.

Blanke tegn 2/3-fil fletningsstandard:

Løs automatisk alle konflikter for blanke tegn ved at vælge angiven fil. (Standardværdien er manuelt valg.) Nyttigt hvis blanke tegn virkelig ikke er vigtige i mange filer. Hvis du kun behøver det ind iblandt, er det bedre at bruge Vælg A/B/C for uløste konflikter med blanke tegn i menuen Sammenflet. Bemærk at hvis du enten aktiverer Ignorér cifre eller Ignorere C/C++ kommentarer gælder det automatiske valg også ved konflikter for cifre eller kommentarer.

Mappefletning

Disse valgmulighederne har at gøre med gennemsøgning af mappen og håndtering af sammenfletningen: Se Mappesammenligning og sammenfletning for detaljer.

Der er endnu en valgmulighed her som også er relevant for at gemme enkelte filer:

Sikkerhedskopiér filer:

Når en fil gemmes og en ældre version allerede eksisterer, ændres originalversionens navn med tilføjelse af filendelsen .orig. Hvis en gammel sikkerhedskopi med filendelsen .orig allerede eksisterer slettes den uden sikkerhedskopiering.

Indstillinger for region og sprog

Sprog:

Justér brugergrænsefladens sprog. At ændre dette påvirker ikke programmet som kører. Du skal afslutte og genstarte KDiff3 for at ændre sprog. (Dette er ikke tilgængeligt i KDE-versionen af KDiff3, eftersom sproget kan justeres i de generelle KDE-indstillinger.)

Brug samme kodning til alt:

Følgende kodningstilvalg kan justeres separat for hvert objekt, eller hvis tilvalget er sandt, indstilles alle værdier til den første værdi.

Lokal kodning:

Ovenfor kodningsvælgerne vises en note som fortæller dig hvad den lokale kodning er (Den kan ikke justeres, men er kun til information hvis du ikke ved hvad den lokale kodning er, men har brug for at kunne vælge den.)

Filkodning for A/B/C:

Justér filkodningen for inddatafiler. Dette har en effekt på hvordan specialtegn tolkes. Eftersom du kan justere hvert kodning separat, kan du til og med sammenligne og sammenflette filer som blev gemt med forskellige kodninger.

Filkodning for sammenflettet uddata og ved at gemme:

Når du har redigeret en fil, kan du justere hvilken kodning som bruges når den gemmes til disk.

Filkodning for præprocessorfiler:

Når du definerer præprocessorer, kan de måske ikke håndtere din kodning (eksempelvis hvis dine filer bruger 16-bit Unicode og præprocessoren kun kan håndtere 8-bit ASCII). Med dette kan du definere kodningen for præprocessorens uddata.

Sprog som læses fra højre til venstre

Visse sprog skrives fra højre til venstre. Når dette er aktiveret, tegner KDiff3 tekst fra højre til venstre i sammenligningsvinduerne og i sammenfletningsvinduet. Bemærk at hvis du starter KDiff3 med kommandolinjeflaget --reverse så vises al layout også fra højre til venstre. (Dette er en funktion som Qt™ sørger for.) Denne dokumentation er skrevet under antagelse af at “Sprog som læses fra højre til venstre” eller omvendt layout ikke er aktiverede. Visse referencer til “venstre” eller “højre” skal erstattes af det modsatte hvis du bruger disse valgmuligheder.

Diverse

Disse tilvalg og handlinger er tilgængelige i menuerne eller værktøjslinjen.

Vis linjenummer:

Du kan vælge om linjenummer skal vises for inddatafilerne.

Vis mellemrum og tabulatortegn i sammenligning:

Sommetider er synlige mellemrum og tabulatortegn forstyrrende. Du kan slå dette fra.

Vis blanke tegn:

Luk af for dette for ikke at vise ændringer af kun blanke tegn i teksten eller oversigtssøjlerne. (Bemærk at dette også gælder ændringer af cifre eller kommentarer hvis valgmulighederne Ignorér cifre eller "Ignorér C/C++ kommentarer" er aktive.)

Overblikstilvalg:

Disse tilvalg er kun tilgængelige når du sammenligner tre filer. I standardtilstand vises alle forskelle i en farvekodet oversigtssøjle, men sommetider er du især interesseret i forskellene mellem to af de tre filer. Ved at vælge oversigten A mod B, A mod C eller B mod C, vises en anden oversigtssøjle med den forespurgte information ved siden af den almindelige oversigt.

Tekstombrydning af diff-vinduer:

Ombryd linjer når deres længde ville have været større end vinduets bredde.

Vis vindue A/B/C:

Sommetider vil du gerne bruge skærmpladsen bedre for lange linjer. Skjul vinduer som ikke er vigtige. (I menuen Vinduer.)

Skift opdelingsorientering:

Skift mellem sammenligningsvinduer som vises ved siden af hinanden (A til venstre for B til venstre for C) eller ovenfor hinanden (A over B over C). Dette bør også hjælpe med lange linjer. (I menuen Vinduer.)

Start sammenfletning hurtigt:

Sommetider kigger du på forskelle, og bestemmer dig for at sammenflette. Sammenflet denne fil i menuen Mappe virker også hvis du kun sammenligner to filer. Et enkelklik starter sammenfletningen og bruger filnavnet på den sidste inddatafil som standarduddatafilnavn. (Når dette bruges til at genstarte en sammenfletning, beholdes uddatafilnavnet.)

Indstil genvejstaster

For øjeblikket understøtter kun KDE-versionen indstillelige genvejstaster (Menuen Opsætning->Indstil genveje...)