Integrering af tilgængelige pakker i træet

Adgang til de tilgængelige pakker er sat op via Sted-menuindgange for hver pakketype under Opsætningsmenuen.


Pakkehåndteringspanel

Pakkehåndteringspanel


Den øverste del af panelet har den Eksterne vært-felt som tillader KPackage at operere på pakker på en ekstern computer. Denne funktionalitet kræver ssh og er kun tilstede når Debian's apt bruges. Navnet på den eksterne computer indtastes i kombinationsfeltet og KPackage vil gå til den når Brug ekstern vært er markeret.

Resten af panelet tillader aktivering og deaktivering af de forskellige pakketyper som KPackage kan håndtere. Hvis en pakketype er aktiveret vil Sted for pakker-knappen få en dialog frem til opsætning af stedet for tilgængelige pakker. Hvis programmet der er krævet for håndtering af en pakketype ikke er tilgængeligt vil pakketypen automatisk blive deaktiveret.


RPM-sted-dialog

RPM-sted-dialog


For RPM pakker kan KPackage læse en mappe der indeholder pakker og tilføje disse til pakketræet enten som nye eller opdaterede pakker. Det er muligt at undersøge eller installere disse pakker fra pakketræet. Som standard bliver informationen om pakkerne udtrukket fra standardformatet af filnavne og derfor er det nødvendigt at bruge Undersøg-knappen for at se den fulde beskrivelse, det er dog muligt at sætte en valgmulighed sådan at for lokale mapper bliver hver pakkefil læst. Dette er langsommere men giver en fuld beskrivelse.

RPM-steder-dialogen tillader specifikation af mapper der indeholder RPM-pakker. Den er delt op i et antal fanebladspaneler for at gøre håndteringen nemmere. Hver linje i panelet angiver en mappe. Brug-afkrydsningsfeltet vælger mappen der bruges, ellers ignoreres dette. Tekst-indgangsfeltet kan enten tage en mappe-sti eller en ftp-URL. Undermapper-afkrydsningsfeltet afgør om undermapper gennemsøges for pakker. ...-knappen vil få en mappevalgsdialog frem.


Debian Apt sted-dialog

Debian Apt sted-dialog


APT: Debian betyder at Debian-pakker håndteres ved brug af deb-apt-kommandoen som kan hente pakker automatisk fra lagre og resolvere afhængigheder.

Stedet for afinstallerede pakke-lagre kan sættes i "A"-panelet. Dette bruges til at skrive /etc/apt/sources.list-filen som kontrollerer hvor deb-apt søger efter pakker, hver indgang svarer til en linje i filen, hvis Brug-afkrydsningsfeltet ikke er sat, linjen altså er kommenteret væk.

"D"-panelet tillader at angive af stedet der indeholder Debian-pakker.


Debian DPKG sted-dialog: L og P paneler

Debian DPKG sted-dialog: L og P paneler


DPKG: Debian betyder at pakker håndteres ved brug af dpkg-kommandoen. Der er tre måder at få adgang til tilgængelige pakker. Disse kan vælges i tre forskellige typer steder i indstillingspanelerne.


Slackware sted-dialog

Slackware sted-dialog


For Slackware pakker er der meget lidt information gemt i de installerede pakker, men det er muligt at bruge en PACKAGE.TXT-fil som en kilde til information om de installerede pakker. PACKAGES.TXT-filen er det ækvivalente til en Debian-pakke-fil og Slackware-distributioner er strukturerede med et mappetræ der indeholder .tgz-pakker og en PACKAGES.TXT-fil der beskriver pakkerne.

Som med Debian-distributioner kan pakkerne i en Slackware-distribution integreres i pakketræet. Uheldigvis indeholder Slackware-pakkerne ingen versionsinformation så det er ikke muligt at vide hvilke tilgængelige pakker, der er nyere end installerede pakker.


BSD sted-dialog

BSD sted-dialog


For BSD-pakker vil KPackage forstå en pakke-distributions-mappe der indeholder en INDEX-fil (som beskriver alle pakkerne) og også indeholder en Alt-mappe (med alle pakke-filerne i).

"Porte"-panelet giver stedet for port-træet i filsystemet

"Pakker"-panelet tillader angivelse af stedet hvor pakkemapperne er dvs. dem der indeholder INDEX-filer

For eksterne mapper og pakke-filer (dvs. de der hentes via FTP) vil KPackage lave cachning, pakkerne bliver cachet i ~/.kpackage og mapperne i ~/.kpackage/dir

Bemærk

For at få håndtering af eksterne (FTP)-mapper til at virke, kan det være nødvendigt ikke at have FTP-Proxy sat i browser-opsætningen.