Nøglefunktioner

De vigtigste funktioner som Krita for øjeblikket tilbyder er:

Farvehåndtering

En af de mest udmærkede funktioner i Krita er dets farvehåndtering. Hvis du stiller to billedskærme ved siden af hinanden ser du at der ofte er stor forskel i måden de viser farver. Til og med hvidt, måske i særdeleshed hvidt, er ofte slet ikke ens. På en billedskærm kan det være smudsgult, og på en anden en sygelig blå tone. Det er yderst sjældent mælkehvidt. Det samme gælder ulykkeligvis for skannere, printere og digitalkameraer. Hvis du altså vil se de rigtige farver på billedskærmen og på papir, samme farver som du så da du tog dit fotografi, skal du kompensere for dette.

Krita kan gøre dette for dig. I Krita er en farve (næsten) aldrig kun et sæt tal, en for hver farvekanal: Det er et sæt tal med tilknyttet information. Den ekstra information indgår i en profil: Billedet har en profil, skanneren har en profil, kameraet skal have en profil og billedskærmen har en profil. Når du overfører information fra billedet til skærmen, kontrolleres profilerne og den rette farve beregnes. Denne måde forårsager en vis forsinkelse af og til, men resultatet er at du kan arbejde med farver, i stedet for næsten meningsløse RGB-tripler.

Available colorspaces are: 8 bit/channel RGB, CMYK, grayscale and wet watercolors, 16 bit/channel RGB, CMYK, grayscale and L*a*b, “half” RGB, and 32 bit float RGB (HDR) and LMS.

Billedformater

Krita understøtter for øjeblikket følgende billedformater, både for import og eksport, udover sine egne formater: PNG, TIFF, JPEG, Dicom, XCF, PSD, GIF, BMP, XPM, Targa, RGB og OpenEXR. Desuden kan Krita importere fra ubehandlede filer og ICO-filer. PSD (Photoshops filformat) understøttes kun indtil version 6, fra version 7 og senere, er Photoshops filformat ikke åbent.

Embedded icc profiles and exif information are preserved on export to supporting file formats. Krita's native file format stores icc and exif information.