KLID: Sql-ledger - bogføring under linux

Sql-ledger er et bogføringssystem til linux. Det implementerer dobbelt bogholderi, og har faktureringssystem, debitor- og kreditor-styring, finans og lagerstyring. Der er også generering af rapporter som driftsregnskab og status. Alt kører via et web-grænsesnit.

Hovedsiden er http://www.sql-ledger.com som også har en demo af systemet. Der er også et arkiv af mailingliste, og en alternativ OSS (FAQ) findes.

Sql-ledger er implementeret i perl, og skal have én af en række SQL- databaser under sig, den foretrukne er postgres.

Det er forsøgsvis oversat til dansk, både web-siderne og skabelonerne til faktura, driftsregnskab mm. Tag de nyeste versioner fra den officielle distribution.

Der er også lavet to udkast til dansk kontoplaner, der kan køres ved initiering af databasen. Men de er stadig under udvikling.

KLID har lavet en diskussionsliste omkring sql-ledger. Send en besked til sql-ledger-request@klid dk så kommer du på listen.

KLID har forsøgsvis startet en demo-service af sql-ledger, hvor man kan få lov at afprøve sql-ledger med egne data, på en egen database. Det er dog på forsøgsbasis og uden garantier, men gratis. Send en besked til keld@klid dk hvis du er interesseret.

Keld Simonsens foredrag i KLID den 2001-09-26 er tilgængeligt.

En kontoplan vistnok fra Ole Madsen i sql tilgængeligt.

Lænker til andre open source administrationsapplikationer:

Denne side vedligeholdt af Keld Simonsen.