Kapitel 3. Indstil KAlarm

Indholdsfortegnelse

Generelt
E-mail
Vis
Skrifttype & farve
Redigér

For at indstille KAlarms brug, vælges Indstillinger->Indstil KAlarm.... Derpå vises indstillingsdialogen.

Generelt

Afsnittet Generelt lader dig kontrollere KAlarms generelle opførsel.

  • Start alarmovervågning ved indlogning: Dette starter alarmovervågningen ved indlogning til KDE-sessionen ved at starte alarmdæmonen. Bemærk at for at alarmer skal blive aktiverede, skal du også vælge passende punkter i feltet Køretilstand.

    Advarsel

    Dette bør altid være markeret, hvis du ikke har til hensigt at holde op med at bruge KAlarm.

    Bemærk

    Dette markeres automatisk igen så snart KAlarm køres. Hvis du altså ikke har markeret dette og vil fortsætte med at forhindre at alarmdæmonen køres ved indlogning, skal du fjerne markering af dette igen hver gang du kører KAlarm.

  • Gruppefeltet Køretilstand: Disse valgmuligheder styrer KAlarms statusikon, og giver også en vis kontrol over KAlarms brug af systemressourcer, ved at angive om den skal køre hele tiden eller ej. Hvis systemets ydelse er vigtig, kan det være ønskværdigt at køre den efter behov uden at vise ikonen i statusfeltet. At køre den hele tiden i statusfeltet bruger flere systemressourcer, men giver den fordel at en indikering af at alarmer er aktiverede kan vises og at programmet er mere lettilgængeligt. At køre KAlarm efter behov påvirker ikke kørsel af alarmer, eftersom det er alarmdæmonen og ikke KAlarm som overvåger alarmlisten og udløser alarmer.

    • Kør hele tiden i statusfeltet: KAlarm kører hele tiden, og ikonen i statusfeltet vises altid mens den kører. Hvis ikonen i statusfeltet lukkes, lukkes alle hovedvinduer i KAlarm, og hvis intet beskedvindue er synligt, afsluttes programmet. De mulige tilvalg i denne tilstand er:

      • Automatisk start ved indlogning: Dette starter KAlarm ved indlogning til en KDE-session, hvilket sørger for at KAlarm altid kører, hvis du ikke afslutter den manuelt.

      • Deaktivér alarmer når programmet ikke er startet: Markering af dette gør at alarmer deaktiveres så snart KAlarms ikon i statusfeltet ikke er synlig.

        • Advar inden afslutning: Hvis alarmer lukkes af når KAlarm ikke kører, og dette er markeret, bliver du bedt om at bekræfte om du forsøger at afslutte KAlarm med Afslut i statusikonen. Det forhindrer lukning af alarmer ved en fejl. Af sikkerhedsgrunde aktiveres dette automatisk igen, så snart du skifter køretilstand.

      Hvis intet KDE statusfelt findes i denne tilstand, kører KAlarm hele tiden i baggrunden, og alarmer er altid aktiverede.

    • Kør kun efter behov: KAlarm kører kun når en alarm indtræffer, hvis du kører den manuelt, eller mens ikonen i statusfeltet vises. I denne tilstand kan ikonen i statusfeltet stadigvæk vises, men lukkes ikonen i statusfeltet påvirker det ikke nogen af KAlarms vinduer.

      • Start ikon i statusfeltet automatisk ved indlogning: Dette viser KAlarms statusikon ved indlogning. KAlarm kører indtil ikonen i statusfeltet lukkes.

  • Dagens begyndelse for alarmer som kun gælder dato: Angiv tiden når dagen begynder for at kunne vise alarm som kun gælder en dato, dvs. dem hvor tilvalget Når som helst blev valgt. På datoen hvor de indtræffer, vises sådanne alarmer på det tidligst mulige tidspunkt under 24 timer fra tiden hvor dagen begynder.

  • Hvis du indstiller årlige gentagelser for den 29. februar, skal du angive hvordan de skal håndteres i år som ikke er skudår, ved at vælge et af følgende:

    • 28. februar: alarmen indtræffer den 29. februar i skudår, og 28. februar andre år.

    • 1. marts: alarmen indtræffer den 29. februar i skudår, og 1. marts andre år.

    • Gentag ikke: alarmen indtræffer den 29. februar i skudår, men vises ikke andre år.

    Bemærk

    Ændres dette gør det ikke at næste skemalagte tid for eksisterende alarmer omberegnes. Det påvirker kun nye alarmer, eller eksisterende alarm efter de er udløst næste gang.

  • Bekræft sletning af alarmer: Angiv om du skal bedes om bekræftelse hver gang du sletter en alarm.

  • Gruppefeltet Udløbne alarmer: Disse valgmuligheder styrer opbevaringen af udløbne alarmer.

    • Behold alarm efter udløb: Markér dette for at beholde udløbne alarmer. Afmarkér det for at ikke beholde nogen information om alarmer når de udløbet.

    • Kassér udløbne alarmer efter: Angiver antal dage som udløbne alarmer opbevares efter de senest indtraf.

    • Ryd udløbne alarmer: Denne knap kasserer alle udløbne alarmer som for øjeblikket er opbevarede. Dette har ingen virkning for alarm som senere udløber. De fortsætter med at opbevares ifølge det indstillede punkt.

  • Terminal for kommandoalarmer: Her kan du vælge hvilken type terminalvindue der skal bruges til kommandoalarmer som køres i et terminalvindue. Nogle af de mest almindelige terminalvinduesprogrammer er forudindstillet, f.eks. xterm, Konsole, selvom kun de der er installeret på dit system vil blive vist her. Du kan se de faktiske kommandolinjeflag brugt for hvert program, ved at vise den sammenhængsafhængige hjælp for dets radioknap.

    Hvis du ønsker at bruge et andet program, eller ønsker at bruge et af dem på listen men med andre flag, så vælg Andet og indtast den kommando der skal starte terminalvinduet. Som standard vil alarmens kommandostreng blive tilføjet til det du angiver. Alternativt kan du angive hvor alarmens kommandostreng skal indsættes, ved brug af en af følgende koder:

    %c

    Alarmens kommandostreng vil blive substitueret.

    %w

    Alarmens kommandostreng vil blive substitueret med et sleep tilføjet.

    %C

    En midlertidig kommandofil der indeholder alarmens kommandostreng vil blive lavet, og kommandoen til at køre filen vil blive substitueret.

    %W

    En midlertidig kommandofil der indeholder alarmens kommandostreng vil blive lavet med et sleep tilføjet, og kommandoen til at køre filen vil blive substitueret.

    Når kommandoalarmen udløses, vil dens kommandostreng blive citeret før den bliver indsat i terminalvinduets kommando.