Skjule, ændre og flytte værktøjslinjer

KWord tilbyder stor fleksibilitet hvad gælder værktøjslinjer. Dette afsnit viser dig nogen af de mange valgmuligheder du har når det gælder at flytte, omformatere og fjerne værktøjslinjer.

Skjul værktøjslinjer

Når du starter KWord første gangen, er adskillige værktøjslinjer synlige. Hvis du ikke tror at du behøver en værktøjslinje, og vil tage den plads på desktoppen tilbage, kan du skjule værktøjslinjerne.

Vælg Opsætning->Værktøjslinjer i menulinjen for at skjule en værktøjslinje. Dette viser en undermenu. Alle værktøjslinjerne findes listede. Vælg blot værktøjslinjen som du vil skjule eller vise igen.

Flyt værktøjslinjer rundt

Værktøjslinjer kan placeres fem steder på skærmen.

  1. Længst oppe

  2. Nederst

  3. Til venstre

  4. Til højre

  5. Flydende

Længst oppe, Længst nede, Til venstre og Til højre henviser til kanterne på KWords skærm.

Ved for eksempel at placere en værktøjslinje længst nede, flytter du den til en vandret position under dokumentområdet, og langs underkanten af KWords vindue. Ved at placere en værktøjslinje til venstre, flytter du den i stedet til en lodret position til venstre for dokumentområdet, og langs venstrekanten på KWords vindue.

Flere værktøjslinjer kan placeres på hvert af de forskellige steder på skærmen. (Du ville for eksempel kunne flytte alle værktøjslinjer længst op på skærmen). KWord omarrangerer værktøjslinjerne så de passer ind på den mest kompakte måde på hvert sted.

Der er to måder at flytte en værktøjslinje.

  • Klik på det stribede området på værktøjslinjen med venstreknappen, og hold knappen nede. Træk værktøjslinjen til det ønskede sted. Du ser en rektangelform som angiver stedet og orienteringen for værktøjslinjen. Når det ønskede sted er nået, slip venstreknappen og værktøjslinjen indsættes så der,

    eller

  • Klik på værktøjslinjen med højreknappen. En undermenu vises. Vælg Orientering. Yderligere en lille undermenu vises. Vælg Længst oppe, Længst nede, Til venstre eller Til højre.

Hvis du vælger Flydende for en værktøjslinje, skabes et nyt vindue kun for den værktøjslinje. Vinduet kan flyttes uafhængigt af KWords vindue.

Tilsidst, hvis du vælger Flad for en værktøjslinje, reduceres den til nogle vandrette linjer direkte under menulinjen. For at genoprette værktøjslinjen, dobbeltklikkes blot med venstre museknap på den udfladede værktøjslinje så genoprettes den til sin oprindelige størrelse og position.

Ændreing af udseendet på værktøjslinjerne

Knapperne i værktøjslinjer kan vises på forskellige måde. Nedenfor er der eksempler på de fire forskellige valgmuligheder for værktøjslinjen Fil.

Kun ikoner
Kun tekst
Tekst ved siden af ikoner
Tekst under ikoner

For at ændre udseende på en værktøjslinje, placeres markøren over værktøjslinjen du vil ændre, og der klikkes med højre museknap.

En lille menu vises ved musens markør. Vælg Tekstplacering. Dette viser en undermenu. Vælg det punkt du foretrækker i listen.

Ændring af ikonstørrelse

Du kan også vælge størrelsen på ikonerne ved at klikke på værktøjslinjen med højre museknap. En lille undermenu vises. Vælg Ikonstørrelse, og derefter størrelsen som du foretrækker.

Bemærk

Ændring af udseende på en værktøjslinje påvirker ikke udseendet af andre værktøjslinjer.