Opsætning af din foretrukne browser

Når du klikker på en fremhævet URL hvorsomhelst i Konversation, vil den starte standardprogrammet i KDE tilknyttet MIME-typen for denne URL. For eksempel, når der klikkes på en URL der begynder med http, startes Konqueror for at vise netsiden. Du kan angive et andet program end KDE's standard. For eksempel, kan du bruge Mozilla i stedet for.

For at vælge en anden browser, vælges Opsætning->Indstil Konversation i hovedmenuen. Skærmen Redigér indstillinger vil så komme frem.


Browser-skærmen

1

Klik her for at vise skærmen Browser.

2

Klik her for at angive at du ønsker at bruge en selvvalgt browser.

3

Indtast kommandoen til at starte din ønskede browser. Når du klikker på en URL vil %u blive erstattet med URL'en.

Vink: (kun for UNIX®-systemer) Standardkommandoen er mozilla '%u', hvilket vil starte en ny udgave af Mozilla hver gang du klikker på en URL. Hvis du foretrækker at Mozilla viser netsiden i et nyt faneblad af en allerede-kørende udgave, så lav en fil der indeholder følgende:

#!/bin/sh mozilla -remote "openURL($@, new-tab)" || exec mozilla "$@";

Navngiv filen moz, placér den i din PATH, og gør den kørbar (chmod a+x moz). Skriv så moz '%u' for browser-kommandoen i skærmen ovenfor.

Bemærk: Browser-opsætningen kommer ikke til at gælde mailto: URL'er. mailto: URL'er starter altid KDE's standardprogram.

Klik på Anvend for at gemme dine ændringer. Du skal forbinde til hver server igen for at alle ændringer skal få virkning. Den nemmeste måde at gøre det er at afslutte Konversation og starte forfra.